måndag 19 november 2007

Ostkaka och lite arbetarromantik

En hel vecka nu utan att jag skrivit något här. Lite konstigt är det allt, för det har ju inte saknats grejer att kommentera. Det har varit val i Danmark, valjakt i Japan, EM-val i närheten av Valencia och i onsdags var det ju Ostkakans dag. Det mesta som kunde gå dåligt gick också dåligt, förutom Ostkakans dag förstås som för min del var en riktig fest, i folkmun numera känt som tabberaset på Östra Ringvägen. Hur var din Ostkakans dag? (visst bär den frågan en svag doft av Dolmio pastasås?)

Dagens Vetenskapsradion Forum i P1 handlar till stor del om socialistiska symboler. En så kallad lärd kvinna berättar bl.a. att den knutna näven härstammar från antiken. Att lyfta armen var att blotta sig för fienden, och det skulle tydligen vara något ärofyllt (undrar om kvinnorna som satt hemma med ungarna tyckte det var lika häftigt). Sen har den "lärda" kvinnan mage att påstå att arbetarrörelsen skulle ha haft både vita och blå (blå!) fanor. Kapitalets lakejer gömmer sig överallt och försöker så split och förvirring i våra led. Låt dig inte luras, kamrat.

Var tvungen att sätta mig ned, blev så upprörd. Nåväl, när du lyssnat klart kan du svara på följande fråga: bör SAP byta logga?

Inga kommentarer: