söndag 23 december 2007

Vilken hjälte

Så här dan före dopparedan försöker Alf Svensson lysa i kapp med sions kalla stjärna. Han tycker att regeringen talat för mycket till människors hjärna och för lite till våra hjärtan. I förändringsivern har högerpolitikens konsekvenser för den enskilde glömts bort.

Alf, två saker:

1. Jag tror problemet är precis det motsatta. För regeringen har talat, och väldigt tydligt dessutom, rakt in i människors hjärta. Och 57 % av svenskarna tycker inte om det de hör. Politiken som förs vidgar klyftorna i samhället, och det dessutom i den starkaste svenska högkonjunkturen någonsin.

2. Du sitter i riksdagen, Alf. Vad har du gjort för att förhindra regeringens hjärtlösa politik? Inte ett jävla dugg. Sluta snacka och försök göra nåt vettigt istället.

När jag skrev den där första meningen kom jag att tänka på en fin sång och hittade en inspelning av den här. Soundet känns väldigt mycket 80-tal och det är smärtsamt att konstatera att konflikten i Israel-Palestina inte verkar vara närmare en lösning idag, 20 år senare. Och att Björn Afzelius inte finns bland oss längre. Du behövs här.

Inga kommentarer: